De omgeving

Onze boerderij ligt midden in een nog oorspronkelijk bewaard gebleven omgeving “Le Bocage Bourbonnais”, een landschap van vele weides waar de bekende witte Charolais koeien grazen. Weides, die nog omzoomd worden door heggen met oude, voornamelijk eikenbomen er in. Ook kan men rondrijdend nog schaapherders tegenkomen.

De Bourbonnais
Charolais koeien

Uit eten

In de omgeving, op gemiddeld 4,5 km, bevinden zich vele, interessante Franse dorpjes en steden met veel goed bewaard gebleven Romaanse bouwkunst.. Daartoe behoort o.a. het kleine, met bloemen versierde dorp Autry Issards. In Bourbon d’Archambault zijn ook leuke restaurantjes waaronder een biologisch restaurant.

Het lieflijke restaurantje in Autry-Issards
Eglise de la sainte trinité in Autry -Issards

In praktisch elk dorp kan je nog totaal in takt zijnde Romaanse kerken bezichtigen. In Souvigny wordt elke zomer in de eerste week van augustus rond de eeuwen oude kerk met haar nog in bedrijf zijnde klooster een Middeleeuws festival georganiseerd.Souvigny is een,”village d’artistes et d’artisans du bocage” met  Les Ateliers du Chapeau rouge waar creatieve workshops georganiseerd worden, een Romaanse kerk en een goed cafe-restaurant.

Souvigny
Het middeleeuwse feest in Souvigny

De bakermat van de Bourbons

Het kleine stadje Bourbon l’Archambault is het echte historisch centrum van Frankrijk; de bakermat van de Bourbons. De ruines van de, destijds enorme, burcht in het centrum getuigen ons daarvan.

Jaarlijks komen vele mensen naar Bourbon om daar van de rond 1900 ontdekte heilzame bronnen te genieten.

Het kasteel van Bourbon L'Archambault
De thermale baden in Bourbon l'Archambault

Winkelen bij de “buren” Ferme de la Mhotte

Op  10 minuten loopafstand ligt Ferme de la Mhotte, een biologische boerderij met natuurvoedingswinkel. U kunt hier uw biologische boodschappen doen en iedere vrijdagavond is er een bar met muziek, soms ook livemuziek. Meer info op hun Facebook pagina

In Bourbon l’Archambault zijn er ook nog supermarkten.

Winkelen en musea

De mooie oude stad Moulins, hoofdstad van het departement ligt aan de gelijknamige rivier de „Allier“ biedt volop gelegenheid tot winkelen en museumbezoek.

Uniek is  het „Centre nationale du costume de scène“ (hét nationale theaterkostuum museum) in Moulins

Rommelmarkten

Voor de liefhebbers van rommelmarkten (brocantes)…… Elk dorp organiseert een jaarlijkse brocante en daardoor is er praktisch elke zondag is wel één of soms zelfs meerdere in de omgeving te bezoeken. Lijst met brocantes en rommelmarkten.

Street Art City

In 2017 opende in Lurcy Levis op 30 km afstand Street Art City. Het bolwerk van de street art met 13 gebouwen en 22.000 m2 street art gemaakt door kunstenaars uit de hele wereld. Zeker voor jongeren is dit een bijzonder plek om naar toe te gaan. Street Art City