Workshop week 18 -24 mei 2019

De inschrijving voor deze workshopweek is gesloten. Wil je op de hoogte blijven van de volgende workshopweek? Schrijf je dan HIER in op onze nieuwsbrief. 

Vanaf €95,00 voor een hele week in de natuur, hoe dat kan? Lees hier ons deelconcept:

Ben jij  creatief, muzikaal, werk je met de natuur? Houd je je bezig met mentale of lichamelijke gezondheid, heb je ervaring in het geven van lessen, workshops of cursussen?  Of lijkt het je leuk om dit te gaan doen? Dan hebben wij nu een mooie aanbieding voor je!

La Caille organiseert zaterdag 18 mei t/m vrijdag 24 mei 2019 een week vol verschillende workshops in een nog onaangetaste groene omgeving waar het leven je terugbrengt tot de kern: plezier, ontspanning en zelfontwikkeling. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: tekenen, beeldhouwen, dans, handlettering, yoga, zingen, figuren maken van wol, gitaar of ukelele spelen, koken (natuur, vegan, taart, etc), homeopathie, dans, oosterse voedingsleer, djembé, kruidengeneeskunde, meditatie, grafische technieken, wildplukken en koken, schilderles, moestuinles, mozaïek, natuurwandelingen, etc.

Delen maakt het leven makkelijker

De inhoud van deze week wordt bepaalt door jou als workshopdocent, je geeft jouw activiteit op en wij maken van alle opgegeven activiteiten een programma. 

Je geeft één dagdeel of een hele dag les (dit verschilt per activiteit ). Het idee hierachter is dat we kennis en ervaring delen, een van de uitgangspunten van onze eco-gemeenschap La Caille. Doordat we geen workshopdocenten inhuren kunnen we de prijs voor deze week laag houden.

De rest van de week volg je lessen van anderen. We weten nu nog niet welke lessen er zullen komen, dat is afhankelijk van wie er zich aanmeldt, wel weten we dat de lessen allemaal aansluiten bij ons gedachtegoed en je er dus zeker van kunt zijn dat de drie pijlers: creatief & kunst, natuur & gezondheid, beweging & muziek aanwezig zullen zijn.

Interessant is dat je als je les geeft, je korting kunt krijgen op de verblijfskosten, mits er voldoende deelnemers zijn. Je kunt dan heel voordelig deelnemen aan deze week. Naast lesgevende deelnemers zijn er ook niet lesgevende deelnemers, zij betalen voor de workshops. Zijn er echter geen niet-lesgevende deelnemers dan zijn er ook geen verblijfskortingen te verdelen. De hoogte van de korting wordt berekent na de sluitingsdatum voor de inschrijvingen.

Ons streven is om een groep van maximaal 16 lesgevende deelnemers en 14 niet lesgevende deelnemers te vormen.

Deelnemen zonder lesgeven

Natuurlijk kun je ook deelnemen zonder les te geven. Je betaalt dan €295,- voor de lessen, organisatie en materialen.

Weekschema

 • 18 mei Zaterdag eind van de middag
 • 19/21 mei Zondag t/m dinsdag
 • 22 mei Woensdag
 • 23 mei Donderdag
 • 24 mei Vrijdag
 • aankomst, gezamenlijk diner
 • workshops
 • vrij
 • workshops
 • gezamenlijk ontbijt,vertrek

Er zijn 8 dagdelen van 3 uur en bij volledige bezetting zijn er op ieder dagdeel twee keuze mogelijkheden (anders in ieder geval één)

Lestijden van 9:30-12:30 uur en van 14-17 uur.

Praktisch

Bereikbaarheid

La Caille ligt tussen Saint-Menoux en Autry-Issards op 20 km van Moulins in het noorden van de Auvergne, de Allier, op 8,5 uur rijden vanaf Utrecht. We brengen deelnemers graag met elkaar in contact om carpooling te regelen (gezelliger én duurzamer !). 

Het is mogelijk om met de trein of Flixbus te komen, je wordt dan opgehaald in Moulins.

 

Accommodatie

Je kunt deze week in l’Heberge slapen, dit is onze ecologische-groepsaccommodatie met kamers van 2 tot 7 bedden. Hoogstwaarschijnlijk zul je een kamer delen en breng je eigen slaapzak/beddengoed mee. Eventueel is beddengoed ook te huur. 

Het is ook mogelijk om op de camping te kamperen in je eigen tent.

Zie verdere informatie bij KOSTEN.

De workshopsruimtes

 • In de herberg bevinden zich een grote en een kleine zaal (15 en 10 personen) waar workshops kunnen worden gegeven.
 • In A(r)telier Cocon, het atelier op La Caille waar poppen worden gemaakt is een grote tafel staat waaraan gewerkt kan worden met 10 personen.
 • Buiten is er meer dan voldoende grasland om te werken, er is bij slecht weer een grote overkapping bij de stal.
 • De grote permacultuur moestuin in mandalavorm biedt ook een inspirerende omgeving om van elkaar te leren. 

Eten en drinken

Op de aankomstdag krijg je een vegetarisch diner aangeboden, op de vertrekdag een vegetarisch ontbijt. De andere dagen zorg je zelf voor je maaltijden. In de herberg is er een grote gedeelde keuken. Hier kun je samen of alleen koken. Je kunt natuurlijk ook met een paar mensen voor de hele groep koken. Dit doen we allemaal in overleg. Heb je een speciaal dieet, geef dit dan van te voren door dan kunnen we er rekening mee houden.

Familie

De workshop week valt in de meivakantie.  Wil je je gezin meenemen? Dat kan, zij kunnen verblijven op de camping terwijl je zelf de workshops volgt.  Vraag naar de beschikbaarheid van campingplaatsen. Deelnemers voor de workshopweek hebben voorrang. Deelnemen aan de workshops kan vanaf 16 jaar.

Kosten

Kosten workshops

 • De kosten voor mensen die een workshop verzorgen zijn €95,00 p.p.
 • De kosten voor mensen die alleen lessen volgen zijn €295,00 p.p.

Inclusief 2 maaltijden, materiaal- en organisatiekosten. Exclusief overnachtingen.

 

Overnachten

Het verblijf in de herberg kost €96,- of €120,-  (6 nachten), afhankelijk van de kamer. Je slaapt op een gedeelde kamer. 

Een nacht op de camping kost €11,00 per persoon als je alleen in je eigen tent slaapt ex electra. (totaal €66,-) Deel je een tent met iemand dan is de prijs €8,00 per nacht, €48,00 (ex. electra a €1,50 p. nacht, ex. toeristenbelasting)

 

Materiaalkosten

Materiaalkosten voor je workshop kun je declareren mits je van te voren met ons overlegt wat je wilt gaan inkopen, sommige materialen zijn voorradig en we willen graag het budget goed beheren. Neem bonnen mee. 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 31 maart. In de week hierna maken wij het rooster. Deze krijg je per mail toegestuurd.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar post@lacaille.org

Deze week gaat door bij minimaal 15 deelnemers. Je hoort op begin april of er voldoende aanmelding is.

KLIK HIER OM TE ZIEN WELKE ACTIVITEITEN AL ZIJN AANGEMELD