Nieuws Workshopweek mei 2018

Aangemelde activiteiten

Wildpluk voor uitwendig gebruik – Fiona Ivanov
 Eten uit de natuur is de laatste jaren flink in opkomst. Je kunt echter veel meer dan alleen culinaire toepassingen bedenken met de planten, bloemen en kruiden die in onze leefomgeving groeien. Denk aan zeep van brandnetel, shampoo van kastanjes, conditioner van rozemarijn en dennetopjes, deodorant van salie en lavendel, reinigingsmelk van kamille of een creme van goudsbloem. Afhankelijk van wat we rondom la Caille zullen vinden gaan we, met behulp van enkele simpele basisproducten, onze eigen zelfzorgmiddelen maken. Opgeleid als zowel filosoof en voedingskundige heeft Fiona Ivanov jarenlang recepten geschreven. Inmiddels heeft ze haar repertoire uitgebreid met cosmetica en schoonmaakmiddelen. 
 
Schilderen met acrylverf – Marion Noordstar
 In deze workshop ga je schilderen met acrylverf naar aanleiding van een mythologisch verhaal waarin de natuur centraal staat.  Marion Noordstar is kunstzinnig therapeut geeft samen met Ellen van den Dop twee workshops.
Tekenen met pastelkrijt – Ellen van den Dop
 In deze workshop wordt er getekend met pastelkrijt, dit materiaal is schilderen en tekenen tegelijk. Er wordt met het krijt een ondergrond/bodem gemaakt en dan zal met donker en licht, kleur en beweging (toe)gewerkt worden naar een vruchtbaar en verrassend geheel. Ellen van den Dop is kunstzinnig therapeut geeft samen met Marion Noordstar twee workshops.
Wol verven met natuurlijke materialen – Else Hockx 
Else Hockx geeft een workshop wol verven met materialen uit de natuur. Je gaat om zoek naar materialen en gebruikt deze om wol te verven. In vroeger tijden werden verfstoffen altijd uit de natuur gewonnen. Ook nu zijn er bijv. met bladeren van wilg, klimop, meidoorn etc. wolverven te maken. De kleuren zijn lang niet zo intens als chemische kleuren, maar het is altijd een verrassing om de geverfde wol uit het verfbad te zien komen! Om de verf goed te laten hechten moet de wol 4 x één uur gekookt worden, dit zal gebeuren na de workshop tijden
Lees en schrijf eens een gedicht!  – Marion de Koning 
Marion de Koning is publicist en docent Nederlands. Zij behaalde een master Nederlandse taal en literatuur aan de universiteit van Amsterdam en geeft een workshop poezie waarbij de nadruk ligt op het analyseren van gedichten met gebruikmaking van een literair begrippenapparaat (verschillende soorten rijm, stijlfiguren, beeldspraak) en het tweede gedeelte van de workshop aan de hand van oefeningen gericht leidt tot het schrijven van eigen gedichten. 
YOGA – May Duits Is yogadocente met jarenlange ervaring met hatha yoga, yin yoga en yoga nidra en geeft in de workshopweek yoga en ontspanningsoefeningen. 

SOULCOLLAGE – Irene Beijer Geeft een workshop ‘Soulcollage’. Je maakt met papier en lijm een collage. Daarna benoem je, door middel van wat vragen, wat deze collage jou vertelt. De collage wordt in stilte (met prettige muziek op de achtergrond), dus zonder praten gemaakt. Tijdens het vertellen over de collage schrijft een medecursist mee zodat je je eigen woorden op papier hebt. 

Daarnaast kunnen de bewoners van La Caille allemaal les kunnen geven. Zo kunnen wij eventueel de gaten opvullen in het programma.

Klik hier om kennis te maken met de bewoners.

  • Conny: figuren(dieren, poppetjes) maken van sprookjeswol, homeopathie
  • Arnaud: Gitaar spelen
  • Lisa: Wildplukken/koken, linosnede, stof bedrukken
  • Roy: Grafiek(monotype), tekenen
  • Lotte: permacultuur, tekenen/illustreren

Tips en weetjes

  • La Caille is een eco-boerderij met veel land, neem je wandelschoenen mee. Je kunt er prima wandelen op onverharde paden.
  • Je kunt op loopafstand boodschappen doen bij ons buren Ferme la Mhotte, hier is een natuurvoedingswinkel.