Nieuws Workshopweek mei 2018

Aangemelde activiteiten

Schilderen met acrylverf – Marion Noordstar
 In deze workshop ga je schilderen met acrylverf naar aanleiding van een mythologisch verhaal waarin de natuur centraal staat.  Marion Noordstar is kunstzinnig therapeut geeft samen met Ellen van den Dop twee workshops.
Tekenen met pastelkrijt – Ellen van den Dop
 In deze workshop wordt er getekend met pastelkrijt, dit materiaal is schilderen en tekenen tegelijk. Er wordt met het krijt een ondergrond/bodem gemaakt en dan zal met donker en licht, kleur en beweging (toe)gewerkt worden naar een vruchtbaar en verrassend geheel. Ellen van den Dop is kunstzinnig therapeut geeft samen met Marion Noordstar twee workshops.
Wol verven met natuurlijke materialen – Else Hockx 
Else Hockx geeft een workshop wol verven met materialen uit de natuur. Je gaat om zoek naar materialen en gebruikt deze om wol te verven. In vroeger tijden werden verfstoffen altijd uit de natuur gewonnen. Ook nu zijn er bijv. met bladeren van wilg, klimop, meidoorn etc. wolverven te maken. De kleuren zijn lang niet zo intens als chemische kleuren, maar het is altijd een verrassing om de geverfde wol uit het verfbad te zien komen! Om de verf goed te laten hechten moet de wol 4 x één uur gekookt worden, dit zal gebeuren na de workshop tijden

SJAAL VILTEN – Tineke den Haan is een rasechte Friezin uit Sneek. In haar vrije tijd is zij graag creatief bezig, van bloemschikken, sieraden maken tot vilten. De passie van vilten is ontstaan doordat zij 25 jaar aan zijde schilderen heeft besteed en vilten en zijde schilderen gaan heel goed samen. Het zijn namelijk beide natuurlijke producten en daardoor kan je erg mooie resultaten behalen. Met jullie gaat zij een sjaal vilten.  Hiervoor gebruik je een zijden sjaal, deze bewerk je met wol waardoor je een mooi resultaat krijgt en het is ook nog eens erg draagbaar. KLIK VOOR FOTO

 

SPIEGELBEELD ASSEMBLAGE – Mar-Grietje Killian geeft een workshop tweezijdig collage maken op kalkpapier. Dit is een techniek die zij zelf heeft ontwikkeld. Je maakt een assemblage op semi-doorzichtig kalkpapier waarbij je afbeeldingen kunt tekenen of overtrekken van wat je maar wilt (waarom ook eigenlijk niet…?!). Door overlapping van lijn en kleur in combinatie met het knippen en plakken van het werk ontstaat er een bijzonder effect.Je werkt afwisselen op beide zijden van het kalkpapier, zo ontstaat er een tweezijdig werk in de vorm van een spiegelbeeld van wat je creëert.

PERMACULTUUR – Lotte Klaver  woont op La Caille en is de beheerder van de permacultuur-moestuin. In haar  workshop krijg je een multi-zintuigelijke rondleiding in de moestuin van La Caille. Kijken, voelen, ruiken en proeven. Ze geeft daarna een korte inleiding in de permacultuur waarna je samen met haar aan de slag gaat – de groei van de planten en het weer in mei bepaalt wat dat wordt! KLIK voor FOTO’s 

 

FIGUREN VILTEN – Conny Dekker  woont op La Caille en is de beheerder van het complex. In haar workshop kun je kennis maken met het vilten van wol met speciale viltnaalden. De gekleurde, gekaarde wol komt van onze eigen schapen op La Caille. Je kunt allerlei decoraties maken, maar ook diertjes en figuren, miniatuurfruit of -groenten, die door kinderen bij hun spel gebruikt kunnen worden . Het is een techniek die snel te leren valt. Wees wel gewaarschuwd,  want as je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan  het verslavend gaan werken!

 

VEGGIE BURGERS  – Lisa Goudzwaard  Is een medewerker van La Caille en geeft een kookworkshop 100% plantaardige burgers maken.  Je leert een smakelijke sappige burgers maken met een ‘bite’ waarvan je denkt “Oeh ja lekker!” We gaan vier verschillende burgers maken met ieder een andere basis. Daarnaast maken we ook lekkere plantaardige sausjes. De ingredienten zijn zoveel mogelijk biologisch. De burgers worden geserveerd als lunch voor iedereen. Heb je allergien of intoleranties, geef dit dan van te voren door, dan kan zij er rekening mee houden

 

MONOTYPE  – Roy van der Horst  Is een medewerker van La Caille en geeft een workshop “Monotype”, dit is een grafische techniek waarbij je op een zinken plaat een afbeelding schildert met één kleur etsinkt. Deze wordt éénmalig  met een etspers afgedrukt op etspapier. De inkt droogt vrij snel, hierdoor moet je snel werken en kun je niet verzanden in details. De resultaten kunnen heel strak zijn maar ook heel wollig, net zoals jezelf wilt. Het is in ieder geval altijd een verrassing!

 

Update 14 maart 2019:

Er zijn nu 11 workshops en de workshopweek heeft groen licht! Wat betekent dat we het programma gaan maken! De inschrijfdatum is verlengd tot 15 april. Wil je je nog opgeven als deelnemer of docent/deelnemer dan kan dat. 

Betreft de docenten: kijk goed of wat je aan wil bieden nog binnen ons programma past zodat we geen dubbele workshops hebben. 

Tips en weetjes

  • La Caille is een eco-boerderij met veel land, neem je wandelschoenen mee. Je kunt er prima wandelen op onverharde paden.
  • Je kunt op loopafstand boodschappen doen bij ons buren Ferme la Mhotte, hier is een natuurvoedingswinkel.